• Kontakt
  • Boka service
  • Kontakt
  • Boka service
Meny
PersonbilarErbjudandenAlla bilar i lagerVerkstadFinans & FörsäkringKontakta oss
Nov 10, 2022

Nu är den här - Nya Audi Q8 e-tron

Audi e-tron var starten på premiumtillverkarens omställning mot elbilar när den lanserade 2018. Sedan dess har modellen satt standard i segmentet för eldrivna SUV:ar i lyxklassen. Nya Audi Q8 e-tron bygger vidare på framgångarna för elbilspionjären.

Sedan lanseringen av Audi e-tron för ca 4 år sedan, och med 150 000 levererade bilar, följer Audi konsekvent sin elektriska färdplan. Elbilportföljen består idag av 8 modeller som kommer att ha ökat till över 20 modeller till 2026. Samma år sker övergången till att enbart lansera helt eldrivna modeller på den globala marknaden. 

Nytt ansikte, nytt namn, ny företagsidentitet 

Med modellnamnet Q8 visar Audi tydligt att Audi Q8 e-tron är toppmodellen bland märkets eldrivna SUV:ar och crossovers. Audi Q8 e-tron och Q8 Sportback e-tron känns direkt igen som eldrivna modeller, där den nya designen i fronten bidrar till att föra vidare Audis elbilsdesign. Med Audi Q8 e-tron införs en ny exteriör identiteten där de fyra ringarna får en tvådimensionell design, och modellbeteckningen en ny plats på B-stolpen.


Maximalt med utrymme och komfort

Med en längd på 4 915 mm, bredd på 1 937 mm och höjd på 1 619 mm för Sportback och 1 633 mm för SUV:en bjuder Audi Q8 e-tron på maximalt med utrymme och komfort. SQ8 e-tron och SQ8 Sportback e-tron är båda två millimeter lägre och 39 mm bredare. Hjulbasen på 2 928 mm ger också gott om benutrymme i baksätet. Bagaget har gott om förvaringsutrymme med 569 liter för SUV:en och 528 liter för Sportback. Det finns också 62 liter i det främre förvaringsutrymmet, den så kallade ”frunken”.

Läs mer här